Attans vad skoj!

Ja mer kan man inte säga om gårdagen. Vi hade skitkul allihopa hoppas jag. Vi satt först i parken och sen gick vi hem till Sara och där var vi smarta så vi tog och spelade TP, mitt lag förlorade men vi var lika glada för det. Efteråt så var det utegång som gällde och jag o Grolle drog till biljarden men de var inte mycket folk där så vi drog vidare till BK och sen tog kvällen slut men summan av sumera så hade vi det kul...KYLSKOPSKI!!!

Annars har denna dag varit ganska seg, låg ute o solade och då kom Lina och sen låg vi där och snackade lite. Sen har det nog blivit så att jag är lite sjuk, inget vidare men men vad gör man, absolut ingetting.

Nu går jag också och bara väntar på att få komma bort från kristianstad och det ska jag på torsdag för då åker jag o mamma till Sweden Rock i Norje. Ska bli askul! Visst vi ska inte sova där men roligt ska vi ha!

Annars har det inte hänt så mycket, och idag är jag tråkig och skriver inte om något speciellt, jag får samla ihop mig först.

puss o kram¨
Angelica


Partaj!!

I kväll ska jag fira att jag kom med nere i malmö. Det är som om jag svävar på moln, jag är så himla lycklig. Tänk att de verkligen ville ta emot mig, jag är de evigt tacksamma. Liksom äntligen får jag hjälp med det största problemet som jag har. Ingen har ju annars hjälpt mig med det. Visst när jag varit inlagd så har de hjälpt mig lite men kanske inte på rätt sätt. Tex sitta med mig när jag äter, låta mig sitta i allrummet en timme efter maten, vakta mig en timme efter maten så att jag inte skulle spy men likaväl så gjorde jag det. Det var helt enkelt inte en bra lösning. Det var ju så mycket annat som låg bakom det men ingen som tog tag i dom problemen. Men nu så ska det bli andra bullar. Jag ska kämpa mig genom denna behandling och jag vet att jag kommer att lyckas för det är det ända som räknas. Jag ska ge järnet.
Nu är det partaj som gäller med Grolle och någon till...Vi ska ha superkul i parken och sen vet jag inte vart vi blir av men på ngt trevligt ställe för att ta en drink eller nåt. Jag brukar inte dricka så jag får nog ta det lite försiktigt så jag inte raglar hem.

Pussar och Kramar
Angelica

YES!!!

Vad ska jag säga jag är grymt glad! Jag kom med nere i malmö så nu är det fart på de nya. Jag kan knappt fatta att det är sant. När läkaren berättade för mig att jag skulle få gå på dagbehandlingen så blev jag så glad att det nästan kom en glädjetår. Och när jag skulle gå därifrån så blev det en kram istället för ett handslag. Jag är så lycklig, detta har jag kämpat för så länge att jag ska få hjälp med mina ätstörningar. Ingen har riktigt tagit det på allvar men nu så när jag tog saken i egna händer så blev det fart. Jag kan klara av saker själv, jag är envis till tusen. Och nu ska jag klara av denna behandling som kommer att börja efter sommaren. Jag kommer att gå Måndag till Fredag i 6veckor och sen blir det Måndag-Tisdag-Torsdag och sist fredag. Visst jag är nästan i extas för detta men samtidigt kan det vara lite skrämmande. Jag ska klara av att äta betydligt mer än vad jag gör nu. Och jag får inte skada mig men det är jag bestämd över inget mer sånt skit nu ska jag klara av detta och jag ska använda min envishet. Sen är man lite nervös inför gruppen, vilka som går där och vad ska man säga men samtidigt vi sitter ju nästan i samma båt. Alla är vi ju där för att vi behöver hjälp.
Nu ska jag försöka sova och drömma söta drömmar.
By the way imorgon blir det partaj med Grollan och kanske några till i parken och sen drar vi till de ställen där det är gratis att komma in på, man måste ju vara sparsam!!

Kram o God Natt
Angelica

Snart Torsdag

Snart är det dags, men än så länge vet jag inte om jag får besked om ifall jag kommer med men jag hoppas på att jag får reda på det imorgon. Jag vill ju så gärna ha hjälp. Idag har jag ätit 2 mackor och jag fick en sådan ångest. Igår orkade jag inte skriva något för jag var så orolig inför morgondagen, men jag snackade med en person i förrgår och vi diskuterade då min ångest och skamsenhet inför maten. Jag berättade då min ångest som jag har efter jag har fått något i magen och att jag skäms inför att äta inför andra. Men då sade hon att det inte är något konstigt att äta inför andra. Jag tänker som så att alla kommer att tänka att jag är konstig om jag äter tillsammans med andra. Då frågade hon mig om jag tänkte så om andra, att jag tyckte det var konstigt att de åt men det gör jag ju inte, det är ju normalt men det är inte normalt för mig. JAG HATAR ATT DET ÄR SÅ!! JAg vill vara frisk...även om jag inte ser mig som sjuk jag har bara en annorlunda uppfattning när det gäller mat, kanske en störning. AH jag vet inte vad det är. Men jobbigt är det.
GGUUUUDDD vad nervös jag är inför morgondagen...jag kommer inte att kunna sova i natt och sen ska jag inte vara där förrän kl14, alltså en hel dag som jag måste vänta.
Men tänk om jag inte får komma med i deras behandling vad fan ska jag göra då? Vem ska då hjälpa mig? Det finns ju ingen sådan hjälp i kristianstad. Jag orkar knappt tänka på de.
Nu ska jag ut och sätta mig framför tv:n och försöka fördriva tiden.

Kram
Angelica
P.S Gud vad man röker när man är nervös D.S

Vilken Skitdag

Idag har det absolut inte varit min dag..jag har verkligen haft det tufft. Hade ett möte i morse tillsammans med diverse olika personer, jag blev skitförbannad och lämnade rummet, mamma följde efter och försökte lugna mig. Jag åtrevände men var lika sur för det. En person hade gjort fel men vågade inte riktigt stå fär det och sådant gör mig förbannad. Har man gjort något fel ska man stå för det en enkel princip enligt mig.
Sen för att åter lugna ner mig efter mötet körde mamma och jag in till stan och shoppade lite, det fick mig iaf på gott humör, sen kom jag hem och kollade posten och där i låg nästa bakslag en räkning på 2500kr, absolut inget kul när man inte har så mycket pengar. Jag var jätteledsen och gick och lade mig, sov i 4timmar. Nu så väntar jag bara på medicinen och sen går jag o lägger mig, orkar inte vara vaken. Vill slippa alla tankar och grubblerier.
Men en sak är säker jag längtar tills på torsdag för då kanskejag får besked om Idunkliniken. Hoppas Hoppas!!

Kram
Angelica

Mellan Dårskap och Normalitet

Mellan dårskap och normalitet finns det inga gränser, den som är normal kan lika gärna vara en dåre. Men den dåre som säger att han eller hon är normal är verkligen inte normal. Kanske är ordet normal inte det säkraste ordet att använda men man måste dra till det emellanåt. Jag kan inte beskriva hur en dåre ter sig eller hur en normal människa ter sig för det är olika från en person till en annan.

 Jag själv är nog i mitten av de båda, jag kan inte kalla mig normal och jag kan heller inte kalla mig för dåre. Fast samtidigt kan det vara skönt att vara någonstans i mitten. Då behöver man inte förklara så himla mycket för andra personer utan de bara nickar och går vidare med det de håller på med just för stunden, samtidigt så kanske de har fått en tankeställare.

  Jag anser att människor ibland måste stanna upp och tänka till lite ibland för att uppfatta omgivningen och deras olika egenskaper. Man måste ta lite av den tiden man har, man behöver inte stressa men man kan iallfall ägna en minut eller två för att komma överens med sig själv och andra.

  Jag vill inte förändra andra personers vetskap men jag vill väcka deras intresse om hur världens och hur ens liv kan vara.

  Mitt liv har inte varit perfekt men det har ju ingens varit för allt kan inte vara perfekt. Jag har mängder av tillfällen då människor inte har förstått mig och mina handlingar. De har bara sagt att det inte varit bra och sen har de gått vidare. Men jag då. hur skulle jag gå vidare när jag inte visste vilka egenskaper och talanger som jag hade. Det fanns ju folk omkring mig som hade tagit bort mitt egna ansvar. Jag bestämde inte hur mitt liv skulle vara utan det var de personer omkring mig som skötte den biten. Det fanns saker som jag gjorde som blev till en katt och råtta lek, och det var jag som skulle vinna den till varje pris. Detta höll på ett tag och jag kom på något sätt vidare men jag var ändå kvar i det gamla tänkandet. Jag styrde mitt liv på mitt egna vis men de nya personerna som då fanns vid min sida såg vad som höll på att hända och satte stopp för det. Jag var farlig för mig själv men jag var ju den enda som kunde förändra denna biten och det gjorde jag. Mitt liv blev blev plötsligt mitt och jag fick tillbaka ansvaret. Jag klarade av det och jag fann den röda tråden som var så viktig för mig. Men sedan kom jag till den punkten när jag tappade den röda tråden och då blev allting så himla svårt att finna den igen. Jag var åter igen farlig för mig själv och innan jag visste ordet av det så handlade mitt liv om att förstöra det. Jag ville inte vara den jag var och jag hoppades att jag skulle bli någon annan men det hände inte. Efter mycket om och men så fann jag den röda tråden igen och med mantrat " jag kan, jag vill, jag ska ". Visst jag har varit utan den röda tråden ibland och det har gått galet men på något sätt har jag funnit den igen. Nu har jag "nog" funnit den, för jag vill göra något med mitt liv och jag vet att jag måste hålla den röda tråden hårt knuten i min högra hand.


Ont i hjärtat

När kärleken inte vill komma till en så får man verkligen ont i sitt hjärta. Det svider och bankar oregelbundet, hårt och mycket.
Jag saknar kärleken i mitt liv, jag vill ha någon som jag kan hålla om och ha någon som jag kan säga att "jag älsklar dig". Jag känner mig inte desperat men jag vill ha någon nu! Våren är här och snart kommer sommaren och då märks kärleken på många håll.
Det är som när man har en vän som väntar barn (jag vet inte själv hur det är) då ser man bara massa blivande mammor överallt. Allting blir så mycket värre när man har någon som står en nära som upplever ngt som då tex kärlek då ser man alla par på stan , hur de sitter eller går hand i hand.
Kärlek är inget överskattat, det är något som alla behöver, så nu får jag gå ut och leta efter kärlek för den verkar inte finna mig!!!

Kram
Angelica

Ångest, Kärlek och viktnoja

Idag har det varit ganska mycket ångest sen jag kom hem från mamma. Jag har ideligen suttit och tänkt på vad livet verkligen 'är för ngt. Just nu handlar det om att kämpa mot mina ätstörningar. Det tar krafterna ur en totalt. Jag tänker på mat hela tiden och får ingen ro i kroppen. Nu när jag var hemma hos mamma så åt jag och det grämer mig. Jag skulle ju inte äta eller snarare jag får inte äta för då kommer ångesten över mig och jag är rädd för att gå upp i vikt och bli tjock vilket jag redan är så det behöver jag inte oroa mig för. Men vem vill ha en tjockis som mig, jag saknar kärlek i mitt liv. Jag vill ha någon att älska, jag vill ha någon att hålla om, kramas lite. Finns det verkligen ingen där ute för mig och om det finns någon vart finns denna person då. Vissa säger ju att det finns någon för alla där ute men jag har inte funnit någon. Eller kanske jag har det men jag vågar inte ta det där första steget. Ska man hålla handen eller ska man gå rakt på och bara kyssa denna person jag vet inte. Jag är en fegis så jag vågar inget av det. Visst jag kan vara väldigt social men när det kommer till kärlek då tar jag ett steg tillbaka. Fegisen Angelica!


Nu väntar jag på att det ska bli nästa torsdag för då ska jag till malmö igen för sista gången innan det är dags för dem att ta ett beslut om jag får vara med i deras behandling eller inte. Jag vill ju bli frisk från detta skitet. Jag förlorar ju bara fler och fler vänner i och med detta. Jag vill inte förlora flera vänner eller såra dem på något sätt.

Så snälla HJÄLP MIG ATT BLI FRISK!!! Jag behöver HJÄLP!

Kram Angelica


Smärtsamt

Att sitta och veta att man har gjort fel svider i hjärtat. Jag har gjort fel och det svider kan jag lugnt säga.
Jag mår skit över det som har hänt men som jag skrivit innan så kan jag inte få det ogjort hur mycket jag än vill.
Sen är jag förbannad på vissa som har brutit en viss grej och gjort så att allting har rasat. Det kan jag aldrig förlåta. Det var min ensak det som hände och ingen annans. Visst jag sårade en mest och det kommer jag aldrig att glömma och det hoppas jag att denna vän vet om. Jag skäms med all rätt.
Det är svårt att skriva här men jag är så fruktansvärt ledsen över allt som hänt.
Jag ville bara väl men det blev bara så fel eftersom denna person känner mig utan och innantill. Så om du läser detta snälla jag ber om förlåtelse och kanske kan vi starta om från början låtsas som om vi inte kände varandra, kan det vara ngt för dig????
kram
angelica

Jag har sårat någon

Jag vet att det jag gjorde var fel men jag tänkte inte klart. Jag har sårat någon som står mig nära och jag kan aldrig ta tillbaka det. Denna person vet vem det är och jag kan bara säga förlåt, och att jag förstår om denna person inte längre vill vara min vän, jag förtjänar det inte.
Jag har mått så dåligt av att detta hände men hur jag än gör så kan jag inte ta tillbaka det. Jag är ingen bra vän tror jag, jag bara sårar andra som vill mig väl.
Så förlåt vännen (du vet vem du är)!!!
Jag är inte något vidare på att vara en vän...

Jag ska nog få hjälp

Här sitter jag nu i min ensamhet och ångesten kommer inför morgondagen, jags ka ner till Idunkliniken i Malmö och göra en klinisk undersökning, vilket i sig innebär att jag måste väga mig. Jag får ångest bara av att tänka på det. Detta är första gången jag öppet går ut och pratar om min ätstörning, än har jag inget namn på det men en störning är det.
Det reulterar sig i att jag ibland får hetsätningsperioder som kan vara i allt från någon timme till några dagar och direkt efter att jag har ätit måste jag få upp maten på något sätt. Jag framkallar själv mina kräkningar, ibland kommer de av sig själv och ibland måste jag tvinga upp det och då använder jag alla medel som finns, laxermedel för att bajsa ut maten och kräkningar för att så snabbt som möjligt få bort ångesten av att ha ätit något. Jag använder tandborstar, klädhängare, bomull ja allt som jag kan få upp maten med. Jag är i ett desperat behov av att kontrollera min ångest som jag har fått av maten. Nu har det kommit till den graden att jag lurar alla i min närhet, ibland kan jag äta men det kommer upp lika fort och ibland kan det ta flera dagar då jag bara lever på kaffe och varm saft. Jag försöker träna genom att gå och cykla men det sker oftast på nätter och kvällar eftersom jag kan tycka att det är pinsamt att visa mig ute speciellt i stan där alla är så himla smala. Jag kan inte träna överflödigt eftersom jag tränat så mycket innan i mitt liv att jag har fått dåliga knän men i den mån det går så använder jag mig också utav träning för att få bort alla kalorier jag har i kroppen.
Jag har nu kräkt så mycket under en längre period att det har börjat komma blod och mina slemhinnor är alldeles uttorkade, jag har fått magkattar av all magsyra och det blir aldrig bättre. Jag blir bara mer och mer en del av min sjukdom och det var det som gjorde mig så rädd. Jag var tvungen att få hjälp men vart skulle jag vända mig. Jag sökte på nätet och fann en klinik i malmö som heter Idunkliniken. Jag läste om den och fann att det kanske kunde vara min räddning. Jag var tvungen till att ha en remiss dit och jag fick den av en läkare i Hässleholm, jag fick snabbt en tid nere i Malmö och det kändes som om hoppet kom tillbaka. Jag var där nere första gången i onsdags alltså för 4 dagar sedan och nu ska jag ner imorgon igen. Kanske tar de emot mig kanske inte jag vet inte. Jag vet inte om jag är tillräckligt sjuk eller om de går på motivationen, jag vet inte. Men en sak är säker jag måste ha någon hjälp annars lär jag ladrig komma ur denna sits. Allt detta har lett till att mitt humör inte är på topp, jag är i min ensamhet ganska deppig och tänker ofta på om livet verkligen är en gåva eller bara ett helvete. Så snälla sig är det en gåva eller är det ett rent helvete???

Ni som är mina närmaste vänner och släktingar och läser detta, bli inte rädda för min skull...Jag vet att ni finns där och att ni vill mig väl men min sjukdom har tagit över mitt liv. Förlåt mamma och pappa och Anne!! Förlåt om jag sårat er.
Tack till mina vänner som alltid stöttar mig, speciellt du Mari, du vet vad det handlar om och har ofta fått tagit hand om mig och fått följa med mig till sjukhuset samt hälsat på mig de ggr jag varit inlagd.
Tack också till Marie-Louise för all din stöttning när det gäller alla mina problem! Du är en ängel ska du veta!
Tack också till Brohaga för att ni försöker trots att jag oftast gör på mitt eget sätt!
Tack Karin för att du äntligen förstått vidden av detta!
Tack alla för att ni finns!

Kramar Angelica

När är man sjuk

Ja just den frågan ställer jag mig själv, jag är sjuk men jag känner mig inte sjuk. För mitt sjuka är det psykiska, det mest tabubelagda ämnet som finns i vårt land. Det har alltid varit tabubelagt att prata om de som är psykiskt sjuka. Men jag har en psykisk sjukdom som heter Bipolär sjukdom också känd som manodeppresivitet. Jag är inte glad för att jag har ett namn på mina känslor och min mentala hälsa men samtidigt kan det underlätta för mig så att jag kan få rätt mediciner och rätt vård.
I detta land som vi nu lever i finns det många som har psykiska problem det finns det ju inget snack om men det är inte många som vågar sig ut i samhället för det finns så många fördomar kring detta ämne.
Varför det är så kan jag inte svara på men jag skulle kunna tro att det finns en hel del fördomar om att de som är psykiskt sjuka är våldsamma och ofta begår brott och det är ju bara för sjukt att dessa fördomar finns.
Jag själv har stött på folk som har haft fördomar kring mina diagnoser, för när jag har träffat en ny människa och lärt känna denna personen lite och känner att jag vill gärna vara vän med denna så vill jag också vara ärlig och berätta om mina problem, att jag ibland kan vara lite deppig i perioder och det har också hänt att jag varit på det andra hållet. Då flyr folk, kanske för att de är rädda men de finns ju inget att vara rädd för. Ibland kan jag känna att det hade varit mycket enklare att ha ett brutit ben eller en arm för det kan man ju indirekt förklara och det är så himla konkret, men när man har en psykisk sjukdom så blir allting så himla krångligt. Jag skulle helst vilja vara en frisk 24åring med ett förhållande och leva livet efter det. Jag vill ha ett jobb en utbildning och jag vill verkligen leva livet och visst till slut kommer det att hända men jag har en lång väg att vandra. Men som sagt jag är på rätt väg.
Måste bara säga att när jag skriver här skriver jag vad som faller på i mitt inre, det kan vara svårt att hänga med men jag skriver iaf både för min egen skull och för att kunna nå ut till folk. Visst det är inte många som läser min blogg men det skiter jag i. Jag skriver ändå.
Det var en liten utstickare från ämnet...
Men en fråga
Varför är det så mycket tabu kring den psykiska ohälsan i vårt land?
Tänk på det och skriv gärna en kommentar!

Kramar
Angelica

Kvällen till ära

När natten börjar närma sig så stiger min hjärnverksamhet, jag lovar! De är inte så att jag börjar att slappna av utan det blir så att då börjar jag tänka på allt som har hänt under dagen och jag dividerar med mig själv om hur jag har löst olika problem som har uppstått. Vad som har varit bra och vad som har varit dåligt. Jag reflekterar väldigt mycket med mig själv för det är då man får bäst svar, sägs det ju. Efter att jag har tänkt genom hela dagen så kan jag börja tänka på vad som kommer att ske dagen efter iaf det som jag har inplanerat. Hur ska jag gå till väga med allt som jag ska göra och hur jag bäst löser allt både när det gäller tid och tänkande. Visst jag kan erkänna för er alla att jag är en stor tänkare och grubblare, jag iaktar hellre än lägger mig i. Jag är en FUNDERARE eller GRUBBLARE och jag stormtrivs med det. Jag älskar att få skriva ner allt som jag har i min hjärna och ibland önskar jag mig en sådan diktafon för att kunna höra sakerna också, det mest ultimata. Jag kanske älskar mig själv så mycket att jag måste höra min egen röst istället bara för att se vad jag har skrivit eller bara tänka på vad jag har tänkt. Nu känner jag att det snart är dags att dra mig tillbaka för att starta mitt tänkande och grubblande.

God Natt alla grubblare och tänkare
kram
angelica alias ankimadame

Idag

Idag har jag inte mycket att komma med, stopp i hjärnan så jag lan inte komma på ngt att skriva om, inget specifikt ämne kunde jag komma på vilket gör mig förbannad men ibland får man hjärnsläpp. Jag kan ju iof berätta vad jag har börjat dagen med, jag gick upp vid 8 tog min medicin och åt sedan frukost med Inga-Maj och därefter tog vi oss en promenad runt Nogersund. Mötte upp morfar när han kom iland med båten. Sen kom vi hem och jag steg in i duschen och sen satte jag mig här vid datorn och hoppades på att hitta något ämne men kom inte på något. Så nu är jag lite knäckt över det....men herregud jag skrev iaf men inget kul att veta men så har iaf min dag sett ut fram tills nu...Imorgon ska jag hem till mamma i karlshamn och på tisdag hem till kristianstad för jag ska till doktorn Det var min lilla rapport från denna dagens början, kanske kan jag komma på ett ämne senare idag...vi får se...

kramar
angelica

Om att vara en individ

Jag tar detta ämne på fullaste allvar. Jag anser att vi alla är individer och ska så vara. Men sen finns det de människor som anser att de är bättre än alla andra. Översittare kan man kalla dem, de finns överallt och det värsta är att de alltid tar för sig och låter de svaga i samhället bara lida. De ser inte vad de svaga behöver och de hör inte vad de svaga säger. Kanske kan det vara fel att säga att de är översittare men jag gör det ändå. Jag har själv varit en svag människa, det fanns de som mobbade mig när jag gick i grundskolan och jag vågade inte säga ifrån men jag hade vissa som stod upp för mig och som vågade säga ifrån men det var ändå de orden som mobbarna sade som var det värsta, de orden etsade sig fast i mitt minne och sitter fortfarande fast. Jag försöker låta mig glömma dem men de finns alltid tider då de dyker upp men jag försöker låta det bero. Jag vill ju vara en individ med båda fötterna på jorden. I detta läget som är just nu med mig är det svårt. Jag har olika sjukdomar som jag ännu inte kan acceptera och vågar inte ens skriva ner dem här för att jag är rädd för vad alla andra ska tycka...så sådan är jag som individ, jag tänker för mycket på vad andra tänker och säger. Jag tror nog att det har att göra med vad som hände när jag var liten, en mycket turbulent period, och så har hela livet varit för mig. Men nu kämpar jag mig framåt till att bli en individ med båda fötterna på jorden.

puss o kram anki

Våren

Våren är här!
Vi har sjungit in den och nu väntar vi ideligen på att sommaren ska komma. Solen skiner just nu och vinden ligger stilla. Havet blänker och fåglarna kvittrar. Våren är verkligen här. Med våren sprudlar våra känslor, vi blir kära och vi  vill finna vår stora kärlek. Korna ska ut på sommarbete, de livar upp med deras glädje. Jag själv känner hur våren tar tag i mig och gör mig lyckligare. Jag vaknar upp ur vinterns djupa dvala. Vintern är inte min årstid. Jag hatar när det snöar, jag hatar slasket efter snön som oftast bara stannar i några timmar. Hösten kan vara fin bara det är brittsommar. Jag älskar värmen, det ska helst vara 25 grader ute och solen ska stå högt. Som sagt sommaren är min tid på året som jag blommar. Jag kan ligga nere vid havet och höra vågornas svall och falla in i någon slags trans. Jag bara njuter, men före sommaren så är det ju våren som först lockar. Blommor blommar, träden slår ut och fåglarna kvittrar mer än vanligt. Jag bara älskar det!

Jag låter mina känslor svalla och låter kärleken ta över, kärleken till livet och till alla nära och kära. Man tänker på hur bra man egentligen har det och låter ens bekymmer läggas åt sidan på ett bra sätt. Jag vet ju att problemen inte försvinner men när ljuset kommer in i mitt liv så känns inte problemen lika stora som om det vore vinter och vinterns mörker.

Jag behöver ljus och jag behöver kärlek.

Och jag vet vart jag ska finna de båda.


Kramar från lilla mig


RSS 2.0