...

Så var det torsdag igen, himla vad veckorna går fort. Jag har snart bott på Tallis i en månad, jag hinner knappt blinka så har yttligare en dag gått.
Idag ska jag ha MI-samtal med L och sen i eftermiddag är det syterapi och BIO som gäller. På bion ska vi se
"I rymden finns inga känslor", hoppas att den är bra. Gillar att gå på bio men det är surt att det är så dyrt.
På söndag ska vi åka till Kosta Outlet, förhoppningsvis så hittar jag lite varmare kläder, det är ju så himla kallt nu om dagarna.
Sen så längtar jag tills nästa torsdag då Lisa kommer hit. Vi ska gå på stan och ha det mysigt.
Förhoppningsvis kan jag också snart få riktig perm under en helg. Vart jag ska åka har jag ingen aning, kanske hem till mor eller någon annan.
Igår så var jag hemma hos min kära moster, vi hade det mysigt och väldigt trevligt. Hennes hund var så söt och kelig. Önskar att jag också hade haft en hund men det är alldeles för mycket jobb och det kostar en hel del. Jag får vara nöjd med att de i min närhet ha djur.

Ibland känns det verkligen som om jag går framåt och ibland känns det som om jag står helt stilla. Just nu är det ganska mycket som rör sig i min hjärna och jag har svårt att koncentrera mig. Kommer inte ihåg allt jag ska göra men jag hoppas att jag får min lilla tavla snart så jag kan sätta upp den på väggen och ha mina bilder på den. Just nu ligger mina bilder i förnstret och det är inte alltid jag ser dem men jag gör mitt bästa.

Snart är det dags för frukost och sen ska vi gå morgonpromenad runt Trummen.
ja ja alla, ni får ha en bra start på dagen...
kram
ANKi


Hem till moster




Gårdagens födelsedagsbarn + tårta

Gårdagen var toppen. Presenter och en alldeles egen chokladtårta bakad av en tjej här på Tallis.
Jag hade det alldeles toppen igår. Många hälsningar och fina presenter.
Idag ska jag hem till min moster på perm i några timmar men först ska jag ha injektion. Jag hatar den sprutan och alla mediciner  för jag har gått upp väldigt mycket i vikt, känner mig som en flodhäst.
Annars är det inte mycket mer som händer idag.
kram
ANKi


Ja må jag leva...

åhhhh åldersnojja...snart 30...
Hoppas det blir en bra dag, så bra man nu kan ha det på detta stället.
Ska fira lite idag, en tjej ska baka en chokladtårta till mig. Tyvärr tål jag inte choklad men det finns ju lactrase att ta.
I natt hade strömmen gått här, jag vaknade vid 04 och då var det alldeles mörkt i huset och utanför. Men sen så kom strömmen tillbaka fast jag kunde inte sova för det. Gick upp vid halv 7.
kram
ANKi


Saknar...



Saknar denna goa tid med dessa vänner. Denna bild togs i APril förra året på vår reunion. Det hade då gått hela 5 år sen vi slutade gymnasiet. Tyvärr kunde inte alla deltaga men de flesta var där. Men nu är det så att jag har ingen kontakt med någon av dem. Det är ingen som hör av sig till mig och jag har tappat bort deras nummer.
Jag vill nu ha nya vänner, äldre, yngre... it doesn`t matter...
kram
ANKi

bara några timmar kvar

Ja då var man snart 27år GAMMAL... jag känner mig kanske inte så gammal man är väl vad man känner sig.
Sitter och kollar på IDOL nu och jag tycker inte att det är så bra..får väl se hur det artar sig..
kram
ANKi

uppe i ottan

Ny dag och nya möjligheter eller vad man nu säger.
(Carro, jag har redan länkat till dig..)
Idag är det missbruksgrupp och bibblan som gäller.
Sen ska de ta upp om stadsperm på ronden så att jag äntligen kan gå på stan själv. Om det blir av så gör jag det imorgon.
Lite kalas imorgon kanske, jag hoppas att en tjej från avdelningen kommer ut hit för det har hon lovat.
Snart är det dags för frukost och sen morgonpromenad runt trummen.
Helt enkelt fullt upp idag.
kram
ANki

Tänkte lite

Jag har nu suttit och läst en mängd olika bloggar nu och jag kan bara erkänna att min blogg suger. Jag verkar aldrig ha något att skriva om. Kan det vara så att mitt liv är så himla trist???
Tänkte att jag skulle skriva min historia någon dag vet iof inte om det kan vara så roligt att läsa men ja ja..
Imorgon är det dags för missbruksgrupp igen, har gjort läxan dit iaf så nu har jag inte det att tänka på. Sen ska jag också vara på bibblan på eftermiddagen och sen ska jag städa.

En liten fråga...vill du att jag ska länka till din blogg på min sida...???

kram
ANKi

Allt möjligt

Tipspromenaden var lyckad även om det bara var jag som gick tillsammans med personal. Jag fick hela 8 rätt och satte då rekord. Ingen annan gång har jag haft så många rätt.
Sen har jag inte gjort så mycket mera idag, vilat lite och gått runt Trummen.
Har börjat planera min dag nu med hjälp av bilder så förhoppningsvis så blir det mycket lättare för mig att hålla reda på dagarna, nu väntar vi bara på tavlan som L har beställt via terapin.
Nu ska vi snart äta pannkakor och sen blir det väl att slappa framför tv:n.
kram
ANKi

Tipspromenad

Snart dags för tipspromenad i Araby. Vi går den varje vecka nu. En härlig promenad så här på morgonkvisten.
Annars är det inte så mycket idag. Ska kolla igenom några bilder som jag ska ha till min hjälptavla.
kram
ANKi

Demoner

Demoner i min hjärna säger dom, hjärnspöken...men jag vet inte de stör mig vad det än är för något. Jag hatar dem de vill inte lämna mig ifred. De säger här att de ska vara duktiga men mina röster finns kvar. De har inte kunnat ta bort dem. Och jag har ett sådant kaos i min hjärna att jag inte kan koncentrera mig. Vad fan ska jag göra för att någon gång få lugn och ro inuti mig. Jag äter en massa mediciner för att detta ska försvinna men som sagt de har inte försvunnit än. Jag tar 3st neuroleptika...och andra mediciner, så varför gör jag det egentligen???
När jag hör dessa prata med mig så blir jag rädd. Det är som om någon står bakom mig och pratar. De diskuterar med varandra och kommenterar andra runt mig. Ibland får jag inte göra något och ibland säger de till mig att jag ska göra allting på samma gång, det är liksom ingen balans i det hela. Visst ibland kan jag säga till dom att hålla käften men då skriker de tillbaka och hotar mig. Jag hatar detta. Ska detta förstöra för mig resten av mitt liv???
Vad har jag gjort för fel?????
kram
ANKi

Allt var så bra men....

...men rösterna ekar i mig. De vill komma ut och ta så stor plats de bara kan och jag försöker ta bort dem men det går bara inte. Jag sade till personalen att jag hade det jobbigt och hon sade bara att jag skulle hitta på något typ och sen fortsatte hon att läsa sin jävla bok. Hur ska jag kunna nå fram till dem utan att börja skrika och gapa. Jag är vanligtvis ganska tyst och pratar inte så mycket om mina röster för personalen för jag vill kunna handskas med dom själv men nu gör jag inte det. Jag behöver någon att prata med. Kunna berätta för någon vad de säger till mig. De är så fruktansvär arga på mig. Den ena gubben som finns där han vill mig bara ont, han vet vilken knapp han ska trycka på för att jag ska bli ledsen. Men hur visar man att man blir ledsen utan att man måste börja gråta??? Jag bara undrar???
Vill de ta över min kropp så får de väl göra det...orka kämpa mot dem just nu..NEJ...hmmm
skriver mera sen....är ledsen...
kram
ANKi

Mobilprat

Idag när jag var på frigång så pratade jag lite i mobilen. Vädigt trevliga samtal. Först pratade jag med plastbrossan, han flyttar ju till min gamla lägenhet imorgon. Sen pratade jag med Lisa och hon kommer ju snart hit för att hälsa på. Och det ser jag verkligen fram emot. Och det sista samtalet var med kära Malin. Har inte pratat med henne på väldigt länge så det var också ett trevligt samtal. prat prat prat....Jag är duktig på att prata i telefon, skulle kunna prata i evigheter men det är ju så jävla dyrt.
kram kram
ANKi


Lördag

Idag händer det inte så mycket. En ny tjej ska flytta ut hit till Tallis. Och hon är väldigt välkommen.
Annars på mitt schema står det :laga mat. Och det ska bli råstekta potatis och karrékotletter. Jag hade tänkt att jag skulle gå runt Trummen också och gå inom Netto för att se om det finns något roligt att handla.
Nästa vecka ska jag börja med stadsperm igen. Jag hoppas att det kommer att gå bra för jag behöver lite tid för mig själv.
Nu ska vi äta frukost, natten har bakat frallor till oss så det ska bli mumsigt.
Senare kommer jag att skriva om min "Tavla" som jag ska få. Ett hjälpmedel för att det ska bli lättare i min vardag.

Kram
ANKi

IDOL TV 4

Tyvärr så var Elin Svenssons Resa i IDOL slut. Det är verkligen en hård omgåmg i IDOL detta året, konkurensen är stenhård. Men en sångfågel från Kristianstad kämpar nog vidare!!!

KRAM
ANKi

Trött i fötterna

Ja då var man tillbaka igen och jag kan bara säga att jag är ganska trött i mina fötter efter en hel dags gående inne i city. Jag handlade inte så mycket som man kanske skulle kunna tro om mig, det blev en skiva med
Cookies N Beans

Skivan heter: Beg, Borrow and Steal. Kan skarpt säga att den är toppen. Härliga tjejer med otroliga röster.
Sen handlade jag också en overzise tröja med Hello Kitty på, endast 50kr på HM (REA).
Vi gick mest i affärer och kollade. Pappas sambo handlade en hel del och pappa handlade jeans och en telefon.
Ja och sen käkade vi också...Så det var en toppendag för min del. Roligt att de kom och hälsade på mig det är ju ändå en bra bit att köra från Lister.
Nu snart är det dags för idol..min favorit. Elin Svensson Från Kristianstad!!
http://www.tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1815024 se detta klipp!!!

Hoppas ni alla får en trevlig kväll...kanske jag skriver något mer sen...
kram
ANKi

Snart dags

Jepp då var det snart dags att dra in till City. Ska visa pappa och Anne lite av Växjö stad. Jag vet iof inte om det är så mycket att visa men något ska jag väl hitta på. Vi ska nog äta ute och vart det blir har jag ingen aning om.
Såg dessutom idag i Smålandsposten att de har rea på CONVERSE så kanske man shoppar ett par sådana men då skulle nog pappa bli helt galen på mig eftersom jag redan har ca12 par. Men våddå, jag samlar ju på dem.
Jag ska ha perm till kl 18 men jag vet inte om de kommer att stanna så länge men jag hoppas på det.
Igår var jag så trött att jag gick och lade mig vid 20, orkade knappt hålla ögonen öppna. Vi får se hur det blir i kväll, kanske att man orkar vara uppe en stund längre.
Kram
ANKi

Härlig dag

Idag ska det bli en underbar dag hoppas jag. Jag ska få träffa min pappa och hans sambo. Vi ska ha det mysigt nere på stan och jag ska visa Växjö. Kanske shoppa lite.
Uppe som vanligt i ottan, har en väckarklocka som jag inte kan ställa in rätt tid på så jag får helt enkelt stiga upp vid halv 7 för att inte försova mig. Fast det är ganska skönt, ingen annan som är vaken vid denna tidpunkt så jag får lite lugn och ro, oftast framför datan.
Igår var jag ute och gick med en gammal kontaktperson och en tjej från avdelningen. Vi gick med två hundar och det var så ljuvligt. Det var varmt och solen lös på oss. Hundarna var rent knäppa, alla lukter och vatten som de skulle plaska i.
Innan dess var jag på syterapi, håller ju på och stickar ett par benvärmare men jag tror inte att de kommer att bli klara innan jul för just nu stickar jag rundstickning och då använder man 5 stickor och det är värre än att äta kinamat med pinnar.
Annars nu i helgen händer det inte så mycket, en ny tjej ska flytta hit och hon är så välkommen så. Hon ska nog flytta in i morgon var det sagt.
Nej nu ska jag ta mig en kopp kaffe till.
kram
ANKi

Hej alla

Jag vet inte hur många det är som läser min blogg?
Och just nu har jag lite bloggtorka.
Finns det något som just du vill läsa om?
Mitt liv, Hur det är att vara på rättspsyk, Mina drömmar??
Ja, vad vill du läsa om?
Kommer du på något ämne så skriv det till mig. Du kanske
har några frågor som jag kan besvara?
Om ni skriver ner er bloggadress så kanske jag länkar till den härifrån.
Jag själv vill upptäcka nya spännande bloggar att följa.
kram
ANKi


Ny dag

Ja då var man uppe i ottan igen. En helt ny dag och en massa saker framför sig.
Jag ska börja med en nätverkskarta tillsammans med min behandlingspedagog. Vad nu det ska vara bra för??? Något tror jag iaf. Sen på eftermiddagen har jag syterapi och då ska jag fortsätta med mina benvärmare som jag stickar. Efter det så ska jag gå ut och gå med en av mina gamla kontaktpersoner inne från avdelningen + en tjej från 64an. Vi ska gå med personalens hundar. Äntligen lite djur omkring mig. Sen ikväll så ska jag städa toaletterna, vilket är ett skitjobb.
Jag längtar tills imorgon då pappa och Anne dyker upp, jag vet inte om min plastbror eller om min riktiga bror följer med men jag kan ju hoppas på det.
Jag har inte fått tillbaka min aptit ännu sen jag blev dålig i söndags. Är liksom inte sugen på något och jag är inte hungrig heller. Men jag dricker vatten iallafall.
Igår var jag så trött att jag gick och lade mig direkt efter Idol, sen slockande jag nästan direkt. Orkade knappt inte läsa något heller. Just nu läser jag den tredje boken om Bella och Edward. Jag både vill och vill inte läsa den för jag tycker att dom böckerna är så himla bra att jag inte vill att de ska ta slut.
Ja på tisdag blir man ett år närmare 30...känner mig ganska gammal men ändå inte. Hoppas att jag får en trevlig födelsedag.
Igår pratade jag med A-L och hon sade att jag kunde få åka hem till henne på perm en helg. Himla snällt tycker jag, eftersom jag nu inte har någon lägenhet. På tal om lägenhet, idag flyttar de alla mina saker och möbler till ett magasin. Ska bli skönt att bli av med lägenheten.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och hoppas att jag vaknar till liv lite mer.

Carro...du är en underbar vän och det du skrev om mig i din blogg värmde. Jag tänker på dig dagligen och hoppas att vi snart kan ses och ta igen det vi missat under tiden jag varit inlagd. Saknar dig ska du veta!!

Kram
ANKi

bla bla

Sorry att jag inte har skrivit på ett tag men jag har inte haft någon lust. Har lite skrivkramp.
Imorgon flyttar de ut mina saker från lägenheten och sen flyttar plastbrossan in. Ska faktiskt bli skönt att slippa lägenheten, den har ju bara stått där. Får se vart det bär av sen efter växjö.
Snart ska jag och en annan tjej ut och traska lite. Annars händer det inte så mycket här just nu. På fredag kommer pappa och Anne upp. Trevligt. Och sen har det blivit godkänt att Jag får åka och hälsa på Moster och sen att Lisa ska komma upp den 7e oktober. Trevligt trevligt...

kram
ANKi

Netto, inget för mig...

Var på Netto igår och handlade lite. Tyvärr råkade jag också handla en juice av något slag som var för gammal. Jag blev kass som fan. Matförgiftad eller vad man nu ska kalla de.
Men nu är jag bättre.
Snart missbruksgrupp..och sen biblioteket. Mycket på G idag.
kram
ANKi

Rädd

Just nu är jag verkligen rädd för mina demoner. Det har varit tufft den sista tiden och nu har demonerna ökat. Jag vet inte varför det blir så men jag försöker tränga undan dem men det går inte så bra just nu. Tårarna har kommit idag, första gången sen jag flyttade hit.
Jag låg på mitt rum och grät stora floder när en personal kom upp, hon frågade var det var och jag berättade om demonerna. Och att jag var för feg för att säga till när jag mår dåligt. Jag sade att jag känner mig så löjlig och dum när jag pratar om mina demoner. Det är liksom så att jag skäms för dem och då skäms jag också för att prata om dem. Någon dag kanske jag kommer över den känslan men inte just nu.
Men en sak är säker och det är att jag inte ska hitta på några dumheter, jag sysslar inte med sånt längre.
That´s how it is..

kram
ANKi

Brandlarm

Brandlarmet gick nyss här på Tallis. Tur var det att det inte brann men rädd blev jag. Vi satt och kollade på tv när det plötsligt gick. Puh för det...

Snart ska jag sätta på mat, det ska bli spättafilé med champinjon, kaviar och grädde severas med potatis. Kanske låter äckligt men det är väldigt gott. Sen i kväll ska vi ha kräftskiva och det kommer hit en tjej från avdelningen.

kram ANKi

Kan inte

...slappna av. Mår så dåligt att jag snart sprängs. Livet leker inte med mig det för ett krig mot mig.
Hur ska jag ta mig igenom denna kväll/natt?
Jag skriker men är tyst.
Hur ska jag kunna be om hjälp när jag inte vet vad jag ska säga?
Jag känner mig liten i detta kaos.
Demoner som tär på mig.
Hjälpen är ju inte långt borta.
Tårar trycker bakom ögonen.
Hur ska jag orka?

ANKi


kaos



Denna bild säger mer än tusen ord...

Hur mycket orkar jag???

Det känns om om allting är Kaos inom mig.
Jag har inte ordning på någonting och det gör så att jag mår dåligt.
Många tankar som flyger runt i min skalle. Röster och
overklighetskänslor.
Om jag bara kunde trolla bort allt så det blev lättare för mig.
Jag vet inte vad jag ska säga till personalen för ibland känns
det inte som om de lyssnar.(fast det kanske dom gör)
Jag vill bara gråta ut, släppa lös tårarna.
kram
ANKi


Demoner lösa i min närhet

Klara röster ekar nu i natten.
Skriker på mig..
Säger vad jag ska göra.
Humaniteten är borta och kvar finns jag.
Men jag är inte jag längre, jag befinner mig
utanför min egen kropp, spöklikt...
Jag svävar fram i natten.
Allt är dött inget liv.
Somliga går andra stannar.
Luft...jag kan inte andas i deras närhet.
Jag skriker men ingen hör för jag är tyst.
Varför???


någon stjäl...

Har blivit av med min fina klocka som jag fick av mamma i present. Någon har alltså varit inne på mitt rum och lagt beslag på denna. Jag hatar när människor inte kan hålla reda på vad som är mitt och ditt. Respektlöst...
Jag är arg!! Jag blev dessutom av med 3cigg häromdagen också. Varför ska man stjäla??? Om jag inte hittar den idag så polisanmäler jag detta.

kram
ANKi

Arla morgon

Då var det en ny dag igen. Uppe med tuppen idag för det är en tjej som ska få åka hem. Vi tänkte hälla vatten på henne när hon sov men hon tände lampan precis när vi öppnade dörren, så chi fick vi.
Idag ska jag ha min injektion, lär väl sova nästan hela dagen sen, eller inte. Ska till skolan idag också men jag har inte gjort min hemuppgift, den var för svår. Det är lättare att göra den tillsammans med läraren.

Den 23e så flyttas mina saker från lägenheten, ska bli skönt att inte ha den hängandes över mig mer. Får hoppas att min plastbror tycker om den för dem är verkligen fin.

Nästa vecka ska jag börja göra en nätverkskarta tillsammans med min behandlingspedagog, jag vet ej riktigt vad det innebär men de ska göras iallafall.

Missbruksgruppen var i måndags, det kändes bra. Lätt att prata med dom som hade det och de andra deltagarna.

Kram
ANKi

Hektisk dag

Idag har det hänt en hel del saker. Jag var på missbruksgrupp i morse och direkt efter det så gick jag till vårduppföljningen. Fick sagt lite saker som de kunde ha med sig tillbaka till Blekinge. Jag nämnde att jag inte ville bo i Sölvesborg så de får helt enkelt hitta ett boende till mig någon annanstans. Sen gick jag tillbaka till Tallis och käkade och sen var det avslappning och jag somnade såklart och sov i nästan 2timmar. Sen har jag städat och varit på Netto. En hektisk dag med andra ord.
Nu är det snart kvällsfika så jag får väl gå och fixa med det, ta en cigg först.
kram
ANKi

Ny oas mm

Har fått en ny oas eftersom min gamla inte är på jobbet längre. Saknar henne men det finns inget jag kan göra åt det. Den nye är också bra och jag kan prata med han på ett bra sätt. Han har hjälpt mig många gånger.
Imorgon är det dags för missbruksgrupp, lite nervös är jag men det ska nog gå bra. Dessutom är det vårduppföljning på samma tid men jag vet inte om jag är så sugen på att träffa dom från mitt landsting, jag kommer ju ändå inte bo kvar i Sölvesborg.

Har pratat med mamma nu ikväll, hon håller på att fixa det med magasineringen av mina saker, och snack om att det är dyrt. Visst är det billigare än att betala hyran men ändå...
När jag satt ute och pratade med mamma så kom det en hemsk mygga och bet mig på 2 ställen...trevliga fina märken efter det.

Nu har jag äntligen fått medicinen mot myrkrypningar ut hit, en lättnad för min del.
Trött är jag också, steg upp kl 06.00 i morse...sova tidigt idag..."Så jag ska"(de säger så i växjö...)
kram
ANKi

Myrkrypningar

Detta fenomen är skitjobbigt. Jag har myrkrypningar i mina ben. Jag kan knappt inte sitta still utan att det känns. Visst jag har medicin för det men jag har inte haft tillgång till den på ett bra tag. Idag har personalen ringt in till avdelningen om sagt att jag ska ha den som VB här ute. Vilket jag tackar och bugar för.

Snart fyller jag år, den 28e. Ett snäpp närmare 30. Undra om jag kommer att få någon åldersnoja???

Nu ska vi iväg på tipspromenad i Araby.

Kram
ANKi

11 September

Denna dag väcker många minnen. Jag vet precis vad jag gjorde den 11september 2001. Jag befann mig på BUP i Karlskrona och hittade på dumheter. Den dagen slutade med operation för min del.

Just nu mår jag inte så bra, röster spökar och de vill ej sluta. Jag hatar när de är så himla arga på mig och när jag går emot dem så blir de bara tio ggr så jobbiga. Jag hade önskat att de bara kunde försvinna. Att jag kunde få vakna en morgon och inte höra dessa förbaskade röster. Jag har haft dem så länge nu att det börjar gå mig på nerverna. Allting hade varit lättare om jag hade brutit ett ben. Det är tur att jag har min fantasi, då kan jag drömma mig bort till en trevligare värld. Bara jag inte fantiserar för mycket då fastnar jag och det slutar alltid i katastrof.

Imorgon ska jag och en annan tjej gå tipspromenad på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi åka till Grand Samarkand.

Detta var allt från mig idag...
kram
ANKi

Mycket på gång

Jo det är ganska mycket som är på gång nu. På söndag ska vi gå tipspromenad ute i Araby och på eftermiddagen ska vi åka till Grand Samarkand. På måndag ska jag börja i missbruksgrupp, egentligen har jag ju bibblan på måndagar men de får ändras nu. Sen är det också vårduppföljning men jag vet inte om jag ska vara med på den.

Just nu i denna stund mår jag inte bra. Ångesten har bitit sig fast i mig. Rösterna ekar. Och jag vill bara gråta. Men de kommer inga tårar. Det är fortfarande svårt att säga till när jag mår dåligt. Jag vet liksom inte vad jag ska säga. Jag känner inte för att ringa avdelningen heller för jag har ju mitt team här ute nu.

Idag har jag också fått vissa tider till utredningen hos arbetsterapeuten men det är i November så det är ju ett tag till.

Lite Andra Saker som ska och kanske ska ske
* 24/9 pappa och Anne kommer för att fira mig
* 7/10 Lisa kommer (om det går igenom hos teamet och läkaren)

Nu ska jag gå tillbaka till filmen...
kram
ANKi

Regnigt i Växjö

Ja det regnar i Växjö igen, kanske inte så mycket men regn är det. Inte så kul att gå morgonpromenad i detta vädret men ut ska vi.
I dagarna så står det i Smålandsposten om Rättspsyk här i Växjö. En artikelserie som började igår. Igår stod det om en kille som hade lyckats ta livet av sig inne på avdelning 59. Och idag står det om hur livet är innanför murarna. Läs om det om ni kan. Imorgon skulle det handla om vikarier utan utbildning. Ni kanske har frågor kring det så då kan ni fråga mig så ska jag se om jag kan svara på de.

kram
ANKi

Puh

Jag säger bara det....puh. Orkar knappt inte gör något om kvällarna. Är helt slut. Samma sak gäller efter avslappningen, jag blir helt väck och kan sova hur länge som helst efteråt. Idag gick jag upp vid halv 3 och då hade personalen redan kommit tillbaka från sin handledning, oj var det ord jag sa.
En tjej kom tillbaka precis med en massa plommon...gott var det iallafall.

Det verkar som om det kommer att lösa sig med lägenheten nu, det är några som kommer att flytta mina grejer. Skönt att det bev bra till slut.

Nu är de snart idol, får se vilka knäppgökar som är där idag...

kram
ANKi

Tvkväll

Idag var det dags för idol igen, det var ett par roliga igår. Speciellt den tjejen som sjöng "köp varm korv".
Efter detta måste jag bara se "skånefruar" på 3an. Hmm hur är egentligen skånefruar????
Det är väl det som händer här på Tallis nu på kvällen...

kram ANKi

Förvirrad och ledsen

Detta med kvällar gör mig tokig, jag önskar att jag kunde ha en god relation till kvällar och nätter men det har jag inte. Ångesten kommer krypande och den blir bara värre fram tills jag somnar av utmattning. Har svårt att prata med personalen här för jag känner inte alla riktigt än. Jag har ju mitt team här ute på Tallis men jag kan ändå inte få ut de där orden "Jag mår inte bra" det funkar bara inte. Har en tjej här som jag verkligen kan prata med och hon säger att jag måste våga.
I natt jobbar det en personal som jag tycker verkar bra...hmm ska man våga säga till henne...jag vet inte om jag vågar.
AH jag måste ta en cigg, är för orolig för att sitta vid datorn.

Kram
ANKi

Puh

Gud vad förvirrande allting är...lägenheten och allt..orka???

Jaha

Då var snart denna dag också slut. Har inte gjort så mycket. Det var tänkt att en patient från avdelningen skulle komma och hälsa på mig men det blev inte så tyvärr. Jag som hade varit så duktig och pysslat ihop lite saker till henne. Ja, vad har jag gjort mer idag...gjort veckoplanering för den kommande veckan, sovit lite och varit ute på frigång.
Imorgon ska jag åka på behandlingsresa hem till blekinge. Först ska vi hem till mamma och sedan äta ute. Efter vi varit där ska vi åka hem till min lägenhet och samla ihop lite saker som jag kan ha här på Talludden. Får se vad för saker jag tar med mig, jag har ju inte lägenheten så länge till, min plasbrossa tar över den i oktober.
Jag får också träffa min riktiga bror imorgon, det var längesen, har inte sett honom sen han tog studenten och det var ju några månader sen.
Det känns tungt ibland att vara en bit hemifrån och vara en bit bort från min familj. Vi har inte så mycket kontakt. Som tur är så kommer pappa och hans sambo hit den 24e september för att fira min födelsedag. Ska bli trevligt att träffa dem.
Jag hoppas att jag kan sova något i natt och hoppas på att jag inte får resfeber när jag ska sova. Får väl vara vaken lite längre så att jag blir riktigt trött. Har ingen aning vem som jobbar i natt, det får tiden utvisa.
Ha de well alla...
kram
ANKi

Saknaden av ett liv

Det känns inte som jag har ett liv när jag är inskriven patient på Rättspsyk. Det är inget liv att vara här. Det är så mycket regler som man måste följa. Visst det är lättare här på Tallis men ändå så svårt. Jag hade önskat att min sista handling på avdelning 21 i karlshamn inte hade ägt rum men nu har den det. Jag kan bara säga att jag kommer aldrig göra om det igen. Jag vill heller inte skada mig längre för det tar mig inte framåt dent orsakar mitt liv till ett helvete.
Men vad är ett liv egentligen??? Jag har inte haft ett liv på så länge. Varit sjuk i många år. Det har varit in och it på psyket och operationer och vice versa.
Gamla kompisar till mig får barn och har stadigt sällskap och här sitter jag. Ingen pojkvän inte många vänner kvar. Vad ska jag göra av de som väntar... Vad är ett liv utanför murar och stängda dörrar??
kram
ANKi

Pizzabak

Nu är pizzan i ugnen. Första gången jag gjort pizza på detta sätt. En plåt blev det och en minipizza till tjejen som är vegeterian. Vi får väl se hur det blir när den är färdig.
Senare idag ska vi på bio, "Bröderna Karlsson", om den är bra vet jag inte. går med för att få något annat och tänka på.
kram
ANKi

Orolig kväll

Än så länge känns det ganska jobbigt att må dåligt ute på Tallis för jag känner inte personalen här än så jag vågar inte gå och säga till. Jag kanske bättrar mig på de senare men just nu är det svårt.
I kväll är det demonerna som stökar. Orkar inte med dom men de är där ändå. Jag önskar av hela mitt hjärta att dom ska försvinna någon gång. Jag vill ha ett bättre liv och visst Tallis är det bästa som har hänt mig på länge så jag är på väg fram men de tar sin tid.
Nu ska jag sova för jag är dötrött...

kram
ANKi

Av med lägenheten

Så då var det snart dags för mig att lämna min fina lägenhet. Min plastbror tar över den. Så jag har den tills den
1a oktober. Nu är bara frågan vad jag ska göra hän mina möbler och alla saker?? Kanske magasinera allt. Men det känns tomt och trist för jag skulle vilja kunna bo där men de funkar inte att jag bor själv.
ah orkar inte skriva mera..
kram
ANKi

En ny dag

Ja då har jag precis käkat frukost. Snart ska jag iväg på syterapi och då ska jag göra klart min hoodtröja. Får se om jag kan ta en bild på den sen och visa hur den ser ut.
Idag ska vi också spela kubb och grilla korv med patienter från avdelningen. Får se om jag orkar vara med för vi har avslappning innan och jag somnar alltid på de och blir alldeles väck.

Jag längtar tills på måndag då jag ska åka på behandlingsresa. Ska hämta lite påslakan och handdukar hemma i lägenheten, för här på tallis får man ha egna sådana saker.

nu pyser jag till syterapin...

kram
ANKi

Varför??

Varför skulle jag sabba mitt liv så mycket att jag hamnade på rättspsyk??? Varför gjorde jag den där sista handlingen som fick blekinge att ge upp hoppet om mig. Visst det har gått bra för mig men det har varit en lång väg att vandra och jag har fortfarande stunder då jag verkligen mår skit. Som nu...
Minnen väcks till liv och de är inga roliga minnen. Kalla de flashbacks eller nåt men jobbigt är det. Rösterna är inte så starka nu men de är jobbigt ändå. Önskar att allting vore bra och att jag kunde få leva ett sk normalt liv...det är inget liv att vara på psyk. Jag har spenderat så mycket tid av mitt liv inne på instutioner att jag inte orkar med det mera.
Att leva med en psykisk sjukdom är inte lätt för man passar inte in i samhället. Man får ständigt kämpa för sina rättigheter och det är inte alltid man orkar det.
För att vara sjuk måste man vara frisk...

kram
ANKi

En ganska vanlig dag

Idag har det varit lite och göra. Varit inne i city på soc-träning, sen syterapi och efter de dammsög jag nedervåningen. Imorgon ska vi grilla korv och spela kubb här ute på Tallis tillsammans med avdelningen. Jag vet inte om jag ska vara med vi får se vilka som kommer från avd.
På måndag ska jag äntligen åka hem på behandlningsresa, ska hämta lite grejer i lägenheten och sen ska vi hälsa på mamma. Tänkte att vi kunde käka på Gourmet Grön.

Äntligen har jag fått bok 3&4 av Twilight serien. Längtar efter att få läsa dem men 2an är så himla seg.
Måste tipsa om en underbar film, "Flickan från ovan" (hmm kanske gjort det redan) men men den är superbra.

Imorgon är det syterapi igen och då ska jag sy färdigt min hoodtröja. Den blev faktiskt ganska bra, lite stolt över mig själv.

Nu hittar vi på hyss här ute på Tallis, en personal går sista natten och vi tänkte hitta på något roligt...hihi

måste kila

kram
ANKi

Det finns ingen längtan tillbaka

Jag saknar inte avdelningen, det kan jag lugnt säga. Jag har det väldigt bra här ute på Tallis. Jag trivs med de andra tjejerna och vi har det ganska mysigt här ute.
Jag känner mig mycket säkrare i mig själv när jag är här och det beror på att jag får ta ansvar för mitt liv. Visst finns det regler och sådant här också men inte i samma utsträckning. Bara de lilla att jag kan gå ut och röka när jag vill, inte på natten dock men fram till klockan 24.
Jag mår mycket bättre av att vara på ett mindre ställe som detta, att vara bland 12 andra patienter som kräver uppmärksamhet hela tiden är inget bra för mig. Jag påverkas för mycket av andras mående inne på en avdelning.

Nu har jag en bra tid, inte så mycket röster och inte direkt några självskadetankar. Jag får helt enkelt passa på och njuta av det som är just nu. Har inte gjort det innan. Visst ibland blir jag lite deppig men det går över ganska snabbt.

Jag har fått mitt team här ute nu, det var precis de personer jag ville ha. Så det var ju tur för min del.

Nu ska jag lyckas! Jag ska ta mig framåt!

kram
ANKi

En trött angelica

Ja herregud vad jag är trött. Har legat och sovit en bra stund nu. Jag behövde det nog.
Snart är de kvällsmat och sen ska vi åka till city gross. Lite inhandling nu på kvällen. Jag ska handla en cola zero för det är jag sugen på + lite nötter.

Har fått injektion idag och kanske har de med att jag är trött.

Jag skriver inte så mycket roligt längre, bara vad som händer om dagarna, så förlåt ni som läser detta...

kram
ANKi


RSS 2.0