Jag vet vad jag vill

Just nu vet jag vad jag vill, jag vill bli frisk. Ingen sjukdom ska få stoppa mig från att leva livet ut. Jag är ju inte så gammal så vad har jag att förlora???!!!
Pratar mycket med in från I som hjälper mig trots att hon har det svårt själv men med hennes hjälp lyckas jag fortfarande att stå på benen. Så du mamma P jag åt kvällsmat trots att de tog emot.
Jag gör så gott jag kan men nu ska jag försöka fokusera på det som inte är sjukt utan på min framtid, vad jag vill göra och jag måste ju vilja något. Ta steget ut i verkligheten även om det tar emot just nu.
Jag vill få tillbaka kontakten med alla gamla vänner behålla de nya och få det riktigt bra.

Men jag är nervös inför morgondagen men man kanske är van just nu att ställa sig på den dära vågen varje vecka, man måste härda ut. Det är ju bara siffror det ska inte fördärva mitt mående...jag måste stå ut.

Alla ni som går på I eller kanske ska börja där...LYCKA TILL OCH KÄMPA HÅRT, DET LÖNAR SIG!

kramar

Hata

Det är just det jag gör just nu, jag hatar. Jag hatar att ha en ätstörning som tar upp den mesta tiden av mitt liv, den gör mig deppig den gör mig nervös och framförallt den skapar en antisocial sida av mig själv. Jag kan planera saker som jag ska göra för att sedan i sista stund avboka allt.
Nästa vecka har jag ngt inplanerat varje dag
Måndag: Samtal kl11, filmstudion kl18
Tisdag: Sjukgymnasten tid?
Onsdag: ledig
Torsdag: Idun och A kl14
Fredag: utvärdering med min samtalskontakt+ några fler
Helgen: Inte ett skit

Men jag tycker inte om något, jag har bara mat i min skalle hela tiden, vad ska jag äta? När ska jag äta? Varför ska jag äta? Vill jag ha en äststörning? Vilken väg ska jag ta? Hur ska jag kunna använda mina verktyg när jag behöver dom?
Uanför denna värld är jag ingen...Jag är helt tom, en individ utan någon själ.
Jag känner mig ganska ensam, jag är rädd, jag vill fly.
Jag MÅSTE ha kontroll, över allt tom sådant som jag inte kan ha kontroll över.
Samtidigt måste jag lära mig detta med acceptansen, den är viktig enligt många men det finns så mycket jag inte kan acceptera för jag är för rädd för att göra det, vad kommer att hända om jag accepterar vissa saker.
Tänk om jag då tappar kontrollen över mig själv, att jag hamnar i ett destruktivt tänkande och handlande.
Att allting börjar om igen, att jag hamnar på ruta 1 och att de är då det är försent.
Jag pratade med mamma P innan, och visst jag ska tänka på något som jag vill göra och som jag tycker är kul, jag ska försöka iaf, hoppas att det räcker.
Jag är sjuk men att acceptera de, jag har inte lust med det, det är väl så det ska vara för just nu har jag ingen lust att kämpa emot allt det som är jobbigt. Jag ligger hellre i sängen och drömmer mig bort från allting.
Kanske är det fegt och egoistiskt men de skiter jag i.
Jag vet att det finns många i min närhet som också mår dåligt och jag vill hjälpa dom men jag vill inte ha någon hjälp längre för jag vet inte om jag är beredd för att kämpa så hårt.
Men ändå säger jag HJÄLP....
 
kram Mitt hopp p.s ska försöka använde denna..kanske ds 

Helt onödigt...

Läs dessa både framlänges och baklänges, kallas för palindromer

Abbas rotmos, som Tor sabba
Adolf i Paris rapar sirap i Floda
Aron i Öd såg Saras gås dö i Nora
Bor Edra gråvita fat i vår garderob?
Krut dödar Emil, blir mera död turk.
Ni rakar bra Karin
Sirap i Paris
Tennis i sinnet

Ja sånt här håller jag på med när ångesten ska glömmas bort...
Jag hatar detta tillstånd, önskar att jag vore på en helt annan planet just nu...

kram

Sjukgymnast

Börjar dagen med att skriva att jag snart ska till sjukgymnasten
Ska börja med basal-kroppskännedom igen.
Det ska både bli skönt men samtidigt lite spännande.
Det var ju ett tag sen sist.
Jag hoppas att det ska gå bra.
kommer med mer info lite senare.
förresten så gick mötet igår med A bra men nu till det värsta
BARA 2 SAMTAL KVAR
HJÄLP!


Deppighet...

Just nu är jag bara neråt...tur att jag ska till A imorgon, min ängel. Min kompis ska också följa med och det känns bara bra. Men nu när tårar rinner...Hjälp!




Försöker använda mina verktyg, visst de är väl ok med maten men allt annat runt omkring..jag vill inget, orkar inget...
Visst lite bra är det för jag har inga tankar på att skada mig vilket det hade varit om detta hade hänt för ett år sedan men nu är det bara ångest och ordet HJÄLP!

AHHHHH

Allt jag skrev försvann men denna dag ser ut som denna bild...


Varför???

Ja det kan man fråga sig...jag har trillat dit igen, bakslag, misslyckande eler vad man nu ska kalla det. Ska till malmö imorgon för ett litet akut samtal med min behandlare för jag har nu erkänt för mig själv och för henne att jag inte har klarat av maten som jag skulle. JAg skäms SKÄMS!  skam rädsla ett helvete. Jag är väldigt nervös för att åka dit imorgon. Visst jag har Skött mig sen jag och hon pratade och jag har haft sådan ångest att jag knappt gått utanför dörrarna. Jag var på kören men det är allt sedan i måndags, vill inte visa mig.
Tänk att mat kan vara så himla jobbigt och dessutom att ställa sig på den där förbannade vågen......
Visst det är klart att jag vill bli frisk men hur ska jag ta mig dit, jag har två vägar att välja den friska vägen eller den sjuka, jag får ångest av båda, så vad fan ska jag göra??
Jag vill bara dra något gammalt över mig och kanske lägga mig i ide för att sedan vakna upp och hoppas att det bara är en dröm men just nu är det en mardröm som aldrig tar slut.
  Så håll tummarna för mig imorgon för det lär jag behöva

PUSS

dagens mående

Jag vet inte vad jag ska säga men jag tror att jag är nere i en svacka...tänker mycket på hur allting har varit...Det har ju varit mycket sjukhus under alla år sen jag slutade gymnasiet. Jag ångrar allt vad jag har gjort, kanske är bra men jag kan ju inte göra ngt åt det nu, men mina tårar rinner fortfarande, den ända gången det är stilla är när jag sover. Maten=skit!! Jag vågar inte ta tag i det, rädd för att tappa kontrollen på andra sätt, tänk om mitt självskadebeteende kommer tillbaka??? Nej jag ska inte vara en pessimist jag måste se det ljusa i det som jag kan se. Alla mina vänner från I, jag vet att ni ibland också mår skit men jag vet att ni finns där och ni vet vad jag talar om.
  Jag är fortfarande lite arg på den kommentar som min vän fick...fan alltså, vilka skitar det finns.
Imorgon blir det nog ett samtal till I men A jobbar ju inte så det får väl bli E om hon är ledig ngt.
Jag ska själv på samtal imorgon men jag har inte lärt känna min terapeut här ännu...så lite stöttning från I behövs nog.

Lite annat, ska till frissan imorgon..haha säger nog en person men jag ska försöka få det till en lien page, och dessutom färga det lite..mycket pengar blir det nog men jag har sparat..kanske en bild kommer??!!

Nu ska jag sätta mig i soffan och vänta på nästa tid för meds..

kramar till alla
och du lilla vän som hade tårar i ögonen och inte kunde prata, jag förstår, tänker på dig lite extra och skickar styrkekramar till dig!!!
kram igen

Vaken är jag men ledsen i ögat

Jo det är sant, det är maten som spökar igen. Jag åt nu på kvällen lite gröt och knäckemacka, lite som i:s frukost. Jag var ju tvungen till att äta men jag ville inte. Jag läste mina små lappar från A och det löste sig, men de blev några tårar. Jag vil inte ha det så här mera, jag vill inte ha en ätstörning, de är hemskt. Jag vet att jag har kommit en bra bit på väg ut ur helvetet men de är fortfarande en lång bit kvar. Jag vill kunna sitta vid ett matbord tillsammans med några vänner eller min familj utan att få ångest och tänka på kalorier. Jag vill sluta tänka på bantning, jag vill bli frisk och jag kämpar, varje dag. Tack o lov finns mina vänner från I som stöttar mig och självklart så stöttar jag dem, utan dem hade jag nog inte klarat det, vi sitter ju i samma båt och har gått igenom samma sak under hösten, alla vet hur kämpigt det har varit, måltider, PNT och allt det andra. Men alla som jobbar där är guld värda utan deras förståelse och uppbackning hade jag inte orkat kämpa. Jag vet att jag alltid kan höra av mig till dem och faktiskt så ska jag nu skriva ett mail till min behandlare, allt för att få ut skiten...

Några tårar men de går över
Tänker på er från I..kramar till er

Ny dag nya möjligheter

JA så får man se på saken, ny dag och nya möjlighter. Jag måste börja se saker mera positivt, jag har varit nere i det sämsta så det kan ju bara bli bättre.
Måste börja tänka att mat inte är det enda som man ska gå och tänka på även om det är viktigt, men som sagt jag ska inte lägga så stor energi på det...så nu har jag bestämt de!!!
Vad ska denna sag innehålla...precis hjälpt en väninna in till sjukhuset, jag tyckte verkligen synd om henne, ringde sos och bad om en ambulans. Den kom och nu känns det tryggt igen.
Idag hmmm ska väl stick lite och sitta och glo på datorn ett tag.
Gårdagen var som sagt väldigt trevlig men jag skulle nog inte ätit de dera chipsen men de är inget jag kan göra ngt åt nu...ska ju övervinna den där förbjudna listan..oj mat igen..fy!

Ja nu vet ni lite om min dag
skriver senare

kram

Trevlig kväll

Har nästan precis kommit hem fån en kompis...mycke trevligt, bättre än att sitta själv en fredag. Men jag har också fortsatt att pricka av saker från min förbjudna lista, har i kväll ätit CHIPS.. det ni. Jovars lite ångest men jag måste ju kunna unna lig något. Lärt känna en ny brud idag, emelie heter hon, mycket trevlig och väldigt pratsam..iget illa ment.
 Nu har jag också lagt upp lite bilder på facebook. Men nu går ögonen i kors på mig så jag får nog natta mig nu...
en sak till, saknar dig mamma p... och alla nere på I och de som har slutat, ni vet ju vilka ni är.
(detta blev inge djupt idag men jag kan ju ha vanliga dagar också)

Kramisar

Träning!

Exakt vad jag gjort idag. Vill så hemskt gärna träna mer än 3ggr/vecka men restriktionerna är sådan att jag inte ska göra det och jag får väl försöka hålla dem. Jag har iaf cyklat 1timme och avslappning en kvart, lagom tycker jag.
Idag vet jag inte vad jag ska skriva är lite nere och har faktiskt pratat med en på idun idag för det var lite kris men det ordnade sig och jag gjorde precis så som hon hade sagt att jag skulle göra (BRA ANGELICA)!
  Att hålla fast vid ngt som man lärt sig är väldigt svårt, det märker jag nu med maten, jag vill att allting ska vara perfekt men det var inte så enkelt som jag trodde, men iof så är ju huvudsaken att jag gör så gott jag kan, jag äter regelbundet och äter något sånär enligt tallriksmodellen, och riktiga mellanmål.
Men de svåra är att alla dessa tankar kring vikt och bantning är så jävla jobbiga men jag sjka få hjälp nu av min behandlare, börja med lite hemuppgifter så det ska nog gå vägen, hoppas jag.
  Ett litet tillägg...saknar er på I....
kram

Ni som inte vet ngt!!!

Jag har just läst en kommentar till en väns inlägg i hennes Blogg, jag blev helt chockad. De beskrev detaljerat hur hon som person inte kunde ta saker och ting på ett bra sätt, att hon var usel och aldrig skulle kämpa för att bli frisk (detta nu tolkat av mig). Denna tjej har jag lärt känna och jag VET att hon kämpar för att bli frisk. Hon har kämpat i många år, gått i terapi, varit inlagd på olika avdelningar, jag skulle kunna skriva en massa saker som hon har varit med om. Men när folk som skriver sådant så blir jag så himla arg. Vad har de för rätt att dömma andra bara sådär. Vet de hur svårt det är att som ung leva med psykisk ohälsa??? Eller att leva med en ätstörning. Jag vet, jag har också varit inlagd en massa ggr, har en hel del diagnoser däribland en ätstörning. Att ha en ätstörning påverkar hela ens vardag, det sociala livet bara rasar ner. Man kan inte riktigt umgås med vänner och bekant för att det ofta handlar om mat, fika. Maten är en social sak runt omkring i världen, tänk då att man bara tänker ÅNGEST när man hör ordet mat! Tänk er att sitta framför en tallrik med mat och bara se hur det växer. Man vill bara försvinna, ångesten stiger, tårarna rinner och det enda man vill är att fly. Jag har suttit på en stol nere i malmö och fått kämpa i mig maten men de har gått. Fortfarande så kämpar jag för man blir inte frisk bara sådär, tänk om en person har levt med detta i flera år och helt plötsligt ska ändra hela ens vardag och sitt beteende, de gör man inte över en dag. Jag vet många som kämpar mot ätstörningar, självskadebeteende och många andra problem.
Men återigen så kan denna person som klankat ner på min vän inte ha så mycket empati, han eller hon kan inte mycket vare sig om ätstörningar eller andra psyksika åkommer. Visst jag är inte heller någon expert men jag vet hur det känns.
Jag blir bara så himla arg! Så ni där ute som inget vet..kommentera då inget heller!

Kram till denna vän som jag ägnar detta inlägg till

Monstret

Ja gud va nervös jag är inför onsdagen, kanske inte samtalet med A men vägningen  är mera som ett enda stort inferno av kaos.
Tänk att två siffror kan betyda så mycket, jag vet inte varför men det gör det iallafall. Jag önskar att min ätstörning bara försvann och att det skulle finnas en knapp som man tryckte på så skulle det bara försvinna men det är inte så lätt, det är ju inte bara vilten det handlar om utan så mycket mera. Det sitter i själen och i den dumma hjärnan. Jag vill få bort monstret, för det är ett monster. Och det vet alla ni som också har en ätstörning. Man går och tänker på mat hela tiden och blir helt nojjig över kalorier och fett. Samtidigt så har jag kommit en bra bit på vägen från detta skit men än har jag mycket kvar att lära. Alla tankar som for runt inne i hjärnan ska försvinna, jag kanske inte kommer att bli till 100% bra men kanske nära den gränsen. Mat kan vi ju inte leva utan.
Det är ju så att förnuftet vet att vi ska ha mat och utan det så överlever vi inte men känslan säger ngt helt annat. Den säger att jag inte ska ha mat och att jag ska strunta i att äta, men jag går emot den känslan och äter faktiskt. Jag trodde att efter idun så skulle jag bara fortsätta i mitt gamla mönster men jag stod fast vid att använda mina verktyg som jag har fått. Visst ngt bakslag har jag fått men de är bara att sätta sig på rälsen igen och fortsätta.
Jag önskar alla nere på I att ni ska få det bra och ge inte upp de finns en framtid utan monstret i hjärnan!!!

Kram


Äntligen hemma igen

Ja så var den jävliga vistelsen på sjukhuset över och jag mår bra igen! På onsdag är det dags för idun igen, jag har ju missat 2 samtal där tack vare att jag legat inne. Men jag hoppas att det ska gå bra. Men man är äntligen hemma igen och jag har verkligen saknat min kära dator...
 Jag vet inte vad som fick mig att må dåligt igen men jag har ju kommit på benen igen och jag ska ta nya tag med allt vad livet handlar om. Dessutom har jag saknat min kära kör också, missade ju ett framträdande men jag sjöng i mitt hjärta istället.
  Nu till ngt märkligt, ljudet på min dator är kasst, fattar inte vad det är för något, hon har väl också blivit lite sjuk.
  En annan sak och det är att mamma p är och gottar sig nere i Thailand, och jag kan bara säga att det är lite fuskigt men jag håller på att spara till en resa i sommar men vart vi hamnar har jag ingen aning om.
 Detta vara bara lite allmänt om hur det  är just nu..återkommer till mera specifika saker senare, men ni som läser detta vet nu om att jag är hemma igen!

Pussar

RSS 2.0